Je eigen waarheid leven

Geplaatst in: Geen categorie | 0

Een tijdje terug stuitte ik op een tekst van Charlie Chaplin over zelfliefde. Een onverwacht serieus werk van deze komiek. Wat me vooral raakte was de alinea over het leven naar je eigen waarheid. En wat als je dit niet doet.

Ik ben Petra, niemand anders ­čśë

Van binnen klopt het niet

Herken je dat? Dat je iets doet maar dat je diep van binnen voelt dat het niet helemaal klopt. Dat dit niet jij bent of dat je er maar half voor gaat?

Ik wel. Meestal luister ik goed naar mijn intuïtie. Maar soms doe ik dingen tegen beter weten in. Dat ik het advies van anderen volg terwijl ik diep van binnen weet dat het voor mij niet werkt. Of dat ik er niet helemaal bij ben. Dan ben ik afgevlakt en lijk ik vooral vanuit mijn hoofd te leven. De dingen die ik dan doe lijken niet echt de kern te raken.

Dromen

Een tijdje heb ik dromen gehad. Soms heel pijnlijk. Het ging dan vaak over me klein maken of over onderdrukt worden. Eerst ging ik deze dromen uit de weg. Wilde snel van het stressvolle gevoel af. Maar toen dat niet werkte ging ik er naar kijken. En zo kwam ik erachter dat ik niet altijd mijn waarheid leef. Niet in mijn kracht sta. Niet doe wat ik diep van binnen wil.

Mijn eigen waarheid leven is leuk!

Nu probeer ik het anders te doen. Te luisteren naar mezelf. Mezelf op de eerste plaats te zetten. Tijd te nemen om te voelen. De beren op mijn weg onderzoeken en ze gerust te stellen. Zodat ik steeds meer en vaker mijn eigen waarheid leef. En dat is leuk!

Ben jij trouw aan jezelf?

Hoe zit dat met jou? Leef jij je eigen waarheid? Ben jij trouw aan jezelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *