Over mij en mijn bedrijf

Mijn naam is Petra Schuijling (1976). Wie ik ben? Een boekenwurm, een mensen-mens, hoewel ik ook erg van rust houd. Hoogsensitief. Ik houd van muziek en concerten en lekker dansen. Maar waar je me het meest blij mee kunt maken is een boswandeling. En dan uitrusten onder een boom, met mijn thee en boterham. Dan ben ik in mijn element. Een beetje zoals de ‘zwerver’ elders op deze pagina – vrij en blij.

Over Jouw natuur

Rustig en vrij

Vanuit dat gevoel van eenvoud, van ‘gewoon’ zijn, is Jouw natuur opgericht. Ik gun iedereen dit rustige en vrije gevoel, van voelen dat het klopt.

Burn-out

Die rust en vrijheid voel ik niet altijd. Soms ben ik heel gestrest. Sterker nog, ik kom uit een burn-out. Voordat ik wandelcoach werd en ging samenwonen in Culemborg, zag mijn leven er anders uit. Ik woonde in Utrecht en werkte als webredacteur en productontwikkelaar, veelal bij maatschappelijke organisaties. Erg leuk, totdat na twee reorganisaties mijn vuurtje uit ging. Ik had teveel gegeven, was te gedreven. Dat verraste me, dat je ook teveel kunt geven, zelfs als het om iets positiefs gaat.

Mijn logo staat voor verbinding

Ik heb moeten leren om meer balans te vinden in mijzelf. De verschillende kanten van mijn karakter te leren kennen en te omarmen. In de antroposofie gebruiken ze de liggende acht (het lemniscaat, ∞), als symbool voor balans en verbinding. Ik vind dat heel herkenbaar. Steeds opnieuw de beweging maken tussen hart en hoofd, tussen geven en ontvangen, tussen rust en actie, etc. Om mij heen zie ik veel mensen hiermee worstelen. Het lijkt van deze tijd dat we harder gaan met ons hoofd dan met ons lichaam. Ik probeer mensen bewust hiervan te maken. Te laten vertragen. Te voelen. Weer de verbinding maken in zichzelf. En in de natuur kan dat het best.

Meebewegen met de natuur

De natuur heeft haar eigen tijd en ritme, gaat niet sneller dan ze gaat. Heeft een rustige ordelijkheid; na de zomer komt altijd de herfst en daarna weer een winter. Daarin meebewegen, ook van binnen, geeft rust. Maar natuur is ook spelen. Buiten zijn, lekker rennen van de heuvel, zwerven door het land, je neus achterna. Bij jezelf zijn, zonder oordelen of bekommernissen van anderen. Dat gevoel, die rust, die eenvoud wil ik graag me je delen.

Veters gestrikt? Laten we gaan!


Opleidingen

Een globaal overzicht van mijn opleidingen en trainingen:

⦁ Outdoor life coaching – Atma

⦁ Spirit of nature-gids – NatuurWijs

⦁ Natuur in begeleiding – Kraaybeekerhof

⦁ EHBO bij volwassenen – Livis

⦁ Muir trek-begeleider – Earth Education i.s.m. Staatsbosbeheer

⦁ Kaart, kompas en gps – Nivon Natuurvrienden

⦁ Jouw potentieel – S-sent

⦁ Introductiecursus massage – Holos

⦁ Basiscursussen intuïtieve ontwikkeling en healing – Centrum voor leven en intuïtie (CLI)

⦁ Diverse trainingen op het gebied van communicatie en redactie

⦁ Communicatiewetenschap – Katholieke Universiteit Nijmegen

Ik ben lid van:

⦁ Beroepsvereniging Groene Zorg (BVGZ)

⦁ Groen in de zorg

⦁ Bewust Culemborg