Wandelcoaching: praktische informatie en locatie

Wandelcoaching bij Jouw natuur vindt grotendeels buiten plaats. Met de volgende praktische tips ga je goed voorbereid op pad.

Het weer

In principe gaan we altijd naar buiten, ongeacht het weer. Tenzij het gevaarlijk is om buiten te zijn, zoals bij een weerwaarschuwing of weeralarm. In dit soort situaties stemmen we samen af wat dit betekent voor onze afspraak.

De voorbereiding

Stem je kleding en schoenen af op het weer. Werk met laagjes. Neem eventueel een paraplu mee. Soms staan we lang stil, dan is het prettig als je het niet koud krijgt.

Verder is het fijn om schrijfgerei mee te nemen voor de inzichten en schatten die je onderweg verzamelt. Bij langere tochten kan het verstandig zijn om iets te eten of drinken mee te nemen.

De locatie

Ik wandel veel bij landgoed Amelisweerd aan de rand van Utrecht / Bunnik. Dit is een bosachtig gebied afgewisseld met open landschappen, watertjes en forten.

Daarnaast kom ik graag in de uiterwaarden bij Culemborg, ter hoogte van Werk aan het Spoel. Het open landschap, de strandjes en de rivier geven weer een hele andere dynamiek.

Voor de zwerftochten zal ik zoveel mogelijk kiezen voor grotere natuurgebieden die goed bereikbaar zijn met auto en OV.

In overleg kunnen we op een andere locatie afspreken. Ik zal dan zo nodig reiskosten in rekening brengen.