Wandelcoaching: voor welke vragen?

Wandelcoaching is geschikt voor diverse soorten vragen. Thema’s waar ik graag mee werk:

Loopbaan en werk

Stress en burn-out

Keuzes maken

Leren omgaan met (hoog)gevoeligheid

Persoonlijk leiderschap

Relaties

Inzicht in je eigen natuur

Lichter leven

Heb je een andere vraag? Of heb je gewoon een keer behoefte aan een luisterend oor? Dan kan dat uiteraard ook. Tijdens de intake kunnen we dit samen afstemmen.

Loopbaan en werk

Ben je op zoek naar een nieuwe baan, of wil je je huidige werk nieuw leven inblazen? Dan kan ik je helpen om te kijken wat jij hiervoor nodig hebt. Stap voor stap onderzoeken we wie jij van nature bent. Vanuit deze basis bouwen we op naar je waarden, je drijfveren, je kwaliteiten, je wensen, etc. Na afloop van het traject weet je beter wat je wil en hoe je dit voor jezelf kunt realiseren.

Stress en burn-out

Ervaar je veel stress? Voel je je geleefd? Lukt het je niet meer om voldoende tot rust te komen? Heb je een burn-out (gehad) of zit je er mogelijk tegenaan? In dit traject gaan we samen op pad, in rustig tempo, om jou uit de ‘overdrive’ te halen. Wandelen heeft als effect dat je meer aardt, meer in je lichaam komt en daarmee beter in contact met je gevoel. Samen onderzoeken we welke behoeftes naar boven komen en wat er voor nodig is om hieraan te voldoen.

Keuzes maken

Sta je voor een grote beslissing, maar kom je er niet uit? Dan kan de keuzewandeling uitkomst bieden. Via ervaringsoefeningen in de natuur, kun je de verschillende keuzes doorvoelen. Je lichaam vertelt je vervolgens wat je moet doen.

Leren omgaan met hooggevoeligheid (HSP)

Voel je je moe als je lang in een drukke omgeving bent geweest? Raak je soms verward van andermans emoties? Voel je sferen goed aan? Dan kan het maar zo zijn dat je hoogsensitief (HSP) bent. Mooie eigenschap! Maar soms ook lastig op het moment dat je er nog niet goed mee kunt omgaan. Ik leer je om jezelf beter te begrenzen, zodat jouw fijngevoeligheid een kracht wordt. We werken hierbij samen met de natuur, want door buiten te zijn, wordt je gronding beter. En dat is precies wat HSP’ers nodig hebben.

Persoonlijk leiderschap ontwikkelen

Persoonlijk leiderschap gaat voor mij over dat jij aan het stuur van je eigen leven zit. Dat je het pad volgt dat bij jou past. Dat je hierbij beantwoordt aan jezelf in plaats van aan je omgeving – en juist daarbij gaat het vaak mis. Ongemerkt zijn we bezig om te voldoen aan andermans verwachtingen: die van je baas, je partner, je ouders … Waar blijf jij in het verhaal? In dit traject onderzoeken we wie jij bent van nature en wat jij nodig hebt om hier naar te leven.

Inzicht in relaties

Als mens leren we over onszelf en het leven door relaties aan te gaan. Soms leveren deze relaties echter spanningen op. Ervaar jij stress in een relatie en wil je meer inzicht hoe hiermee om te gaan? Dan is een relatiewandeling wellicht wat voor jou. Tijdens deze wandeling – die je alleen kunt doen maar ook met z’n tweeën – kruipen we afwisselend in de huid van die ander. Door het verruimende effect wat de natuur geeft, kun je objectiever naar jezelf en de ander kijken. Na afloop zie je beter waar de schoen wringt en wat er voor nodig is om dit te verbeteren.

Inzicht in je eigen natuur

Als een ander ons vraagt wat zijn kwaliteiten zijn, kost het ons meestal geen moeite om deze op te noemen. Gek genoeg vinden we het lastiger als het om onszelf gaat. “Wie ben ik om iets positiefs over mezelf te zeggen?!” In dit traject gaan we samen onderzoeken wie jij bent, waar je voor staat en wat jouw kwaliteiten zijn. Zodat jij zicht krijgt op jouw unieke natuur.

Lichter leven

Heb jij behoefte aan meer speelsheid in je leven? Meer leven vanuit je hart? Je hoofd en je bezwaren wat vaker in de kast te laten liggen? Al wandelend en spelend in de vrije natuur verkennen we waar jij blij van wordt en wat jou tegenhoudt om dit te doen. Na afloop van het traject ervaar je meer ruimte in jezelf en heb je handvaten om dit gevoel vast te houden.