Wat is wandelcoaching?

Wandelcoaching krijgt tegenwoordig veel aandacht in de media. Steeds meer wordt aangetoond hoe gezond en stressverlagend bewegen in de buitenlucht is. Hoe helend het is om te gaan wandelen in de natuur, je onder te dompelen in de frisse boslucht of om uit te waaien langs het strand. En hoe jouw coachtraject een boost krijgt door de natuur in te gaan. Maar wat is wandelcoaching nou precies?

Samen wandelen

Zoals het woord al verraadt, is wandelcoaching een vorm van coaching waarbij de coach en de cliënt samen gaan wandelen, meestal in de vrije natuur. Al wandelend bespreken ze de vraag van de cliënt. Hierbij maken ze gebruik van wat de natuur spiegelt. Het buitenzijn, de beweging, maakt dat je meer ontspant en ‘gegrond’ raakt, en daardoor makkelijker nieuwe inzichten krijgt. Je zet als het ware jezelf op fysiek én emotioneel vlak in beweging.

Natuurcoaching

Naast wandelcoaching hoor je steeds vaker over natuurcoaching. Deze vorm van coaching wordt ook wel ‘outdoor coaching’ genoemd. Bij natuurcoaching gaat het minder om wandelen, maar vooral over de spiegelende werking van de natuur – in de breedste zin van het woord. Wandelcoaching is een vorm van natuurcoaching. Een ander voorbeeld van natuurcoaching is het werken met dieren (zoals honden of paarden) in het coachingstraject.

Wat is wandelcoaching

Ik zie mijzelf als een natuurcoach die graag wandelt.