Agenda

Op de agenda komende maanden:

  • Wandelreeks (8x) in Amelisweerd – Help, ik heb een burn-out!
  • Walk & talk (meerdere datums en locaties): samen wandelen met een fijn gesprek
  • Dag van de Yoga in Culemborg: gratis natuurwandeling ‘Wie ben ik in een notendop?’


Wandelreeks (8x) in Amelisweerd – Help, ik heb een burn-out!

Ben je moe, opgebrand, functioneer je vooral nog op wilskracht? Lukt het je niet meer om je op te laden? Dan kan het maar zo zijn dat je overspannen bent of een burn-out hebt. Helaas is dat vandaag de dag in onze prestatiegerichte maatschappij niks bijzonders. Maar je zult het maar hebben! Geen pretje weet ik uit eigen ervaring.

Weer leven vanuit je eigen natuur

In deze reeks wandelingen gaan we op pad met gelijkgestemden. Mensen die een burn-out hebben, er tegenaan zitten of juist in de herstelfase zitten. In de mooie natuur van landgoed Amelisweerd / Rhijnauwen delen we ervaringen, vertragen we en doen we op zijn tijd een oefening uit de natuurcoaching. Dit alles met het doel om jou weer meer in verbinding te laten komen met jezelf. Want dat is waar het om gaat. Weer voelen wie jij bent en wat jij nodig hebt. Zodat jij weer kan gaan leven vanuit je eigen natuur.

Wat de natuur kan doen bij burn-out klachten

Veel mensen met burn-out klachten zijn gauw overprikkeld. De drukte van de stad kan dan ineens teveel zijn. De natuur kan je helpen weer te ontspannen. De terugkerende structuren en ritmes geven rust omdat je zenuwstelsel deze herkent en er niks mee hoeft – in tegenstelling tot alle impulsen uit de stad. Zodra je meer ontspant is het makkelijker om je lichaam weer te voelen. En dat is belangrijk voor het ervaren van je grenzen!

Wandelen helpt je te aarden

Van de yoga ken je misschien de term ‘aarden’? Dit betekent zoiets als aanwezig zijn in je lichaam. Beetje gek misschien, want dat ben je toch sowieso? Maar als je even stilstaat, zal je merken dat je vaak niet aanwezig bent. Dat je bijv. naar boven loopt om iets te pakken, maar boven geen idee hebt wat je daar komt doen. Op zo’n moment ben je niet aanwezig.

Voor het herstellen van een burn-out is het heel belangrijk dat je aanwezig bent in je lichaam. En het goede nieuws is dat wandelen hier uitstekend bij helpt. In deze wandelserie zullen we hier mee gaan spelen, zodat je zelf kunt ervaren wat voor jou werkt.

Wandelserie over hoe omgaan met burn-out

De serie bestaat uit 8 groepscoachings-wandelingen van elk 1,5 uur. Het is mogelijk om een losse wandeling mee te doen, maar je kunt ook de hele reeks volgen. De wandelingen staan op zichzelf, maar hebben het meeste effect in combinatie.

Datum en tijd
Van 10.30 tot ca. 12.00u. De volgende vrijdagen: 29 maart, 12 en 26 april, 10 en 24 mei, 7 en 21 juni, 5 juli.

Aantal deelnemers
M
ax. 10 personen.

Locatie en vervoer
Landgoed Amelisweerd bij Utrecht. We verzamelen ter hoogte van restaurant De Veldkeuken, Koningslaan 11 in Bunnik. Er is gratis parkeren. Kom je met het OV dan kun je de bus pakken en stoppen bij halte Oud Amelisweerd.

Kosten
Let op! Prijs is verlaagd 🙂
€12,50 per wandeling (inclusief BTW).

Praktisch
Zorg voor goede schoenen en geschikte kleding, evt. iets om op te zitten (zitvlakje, vuilniszak, klein stoeltje), schrijfblok en eten/drinken voor onderweg.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@jouwnatuur.nl of via het contactformulier.


Walk & talk: wandelen met een fijn gesprek

Wat is Walk & talk?

Walk & talk is verdiepend wandelen in een klein groepje (max. 4 personen). Om stil te staan bij wat er in je leeft of om juist iets in beweging te brengen.

Voor wie is Walk & talk bedoeld?

De Walk & talk wandelingen zijn bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan een moment voor zichzelf. Om stil te staan bij wat er in je leeft of om juist iets in beweging te brengen. We lopen alleen of samen, we praten, zullen een oefening doen. Maar zeker ook genieten van de omgeving en informeel uitwisselen. Het samen wandelen kan herkenning geven, wat heel fijn kan zijn.

Zin om mee te wandelen?

Ga je mee? Ik heb alvast een paar mooie routes uitgekozen:

Datum en tijd
We verzamelen om 11.00u op het station waar de wandeling start:
31 mei: station Maarssen
19 juni: station Driebergen-Zeist
15 juli: station Houten Castellum

Kosten
€ 50,00 (inclusief BTW).

Praktisch
Zorg voor geschikte schoenen en kleding, evt. schrijfblok en eten/drinken voor onderweg.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@jouwnatuur.nl of via het contactformulier.


Dag van de Yoga: gratis natuurwandeling ‘Wie ben ik in een notendop’?

Op de Dag van de Yoga – in Culemborg op zaterdag 22 juni – verzorg ik een ‘Wie ben ik in een notendop?’-wandeling. Ik ga twee keer op pad, op de momenten dat er geen yoga is.

We staan letterlijk en figuurlijk stil bij wie jij bent

Tijdens deze wandeling staan we letterlijk en figuurlijk stil bij wie jij bent. In klein gezelschap gaan we op ontdekkingstocht naar jouw eigen natuur. We doen dit via een speelse maar treffende oefening uit de natuurcoaching.

Praktische info

Datum en tijd: zaterdag 22 juni 2019. De eerste wandeling is van 11.15u tot 12.00u, de tweede van 13.15u tot 14.00u.

Locatie: we verzamelen bij de ingang van de Grote of Barbarakerk, Grote Kerkstraat 4 in Culemborg.

Wie ben ik in een notendop?